søndag 15. juli 2012

Facebook overvåker deg - og bryter norsk lov

OVERVÅKER DEG: Facebook overvåker samtaler og aktivitet der én person forsøker å kontakte eller bruker seksuelt ladde ord overfor flere brukere. Foto: SkjermdumpFacebook holder øye med brukerne sine og melder fra til politiet dersom de får mistanke om at pedofile bruker nettstedet til å komme i kontakt med barn.
Facebook overvåker brukernes samtaler ved hjelp av programvare som varsler ifra dersom bestemte ord brukes i en samtale, skriver Aftenposten.

Dersom en person forsøker å kontakte eller bruker seksuelt ladde ord overfor mange brukere, vil en ansatt ifølge avisen se nærmere på samtalen og avgjøre om politiet skal kontaktes.

- I henhold til norsk lovgiving vil de ikke ha lov til å gjøre det, sier informasjonsdirektør Ove Skåra i Datatilsynet til Aftenposten.

- Det er ikke meningen at en kommersiell aktør skal ta seg av overvåking av slike data.

Datatilsynet vil nå ta opp saken med Facebook, sier Skåra til avisen.

Ifølge Facebook dekker overvåkingsverktøyet hele Facebook-plattformen og er ikke begrenset til bestemte land. Selskapet sier også at overvåkingen ikke brukes for at de ansatte skal få lese private samtaler.

- Vi bruker teknologi som sjelden tar feil når den flagger en bruker, sier Facebooks sikkerhetssjef, Joe Sullivan, til Reuters ifølge Aftenposten.

Hentet fra: vg.no
Advokat Odd Kalsnes